ציפי לראשות הממשלה

Re: ציפי לראשות הממשלה

הודעהעל ידי eiditr40 ב א' נובמבר 29, 2009 1:21 pm

אני ממש לא מתלהבת לא משרון ולא מבן גוריון, תקראי קצת מאמרים
על בן גוריון ותביני , שהוא קיפח את עדות המיזרח ושלח אותם לפריפריה
ואת כל האשכנזים במרכז העניינים.
זה עצוב לי לדעת , שהשורשים מכים עד היום וריכוזים של עדות המזרח קיימות בפריפרייה והקושי
שלהם להתקדם הוא קשה יותר מהערים המרכזיות, תראי לאן השנים הובילו.
היה עדיף לטפס על הרי ההימלייה כמו
יורם קראוס ולא לעבור כברת דרך כל כך קשה שעדיין מכה גלים.
eiditr40

הודעהעל ידי יערית ב א' נובמבר 29, 2009 1:39 pm

עשה או לא עשה, מיותר מאוד לפתוח את תיבת פנדורה.
אנחנו כעת נמצאים במקום אחר,מאה אחרת.
גם אם אנחנו יוצאי עדות מזרח, למה לשבת בחיבוק ידיים ולאשש את זה שאנו לא מספיק טובים?
הכל תלוי ברצונו של אדם, אין דבר העומד בפני הרצון.
אז אם אני יוצאת עדות מזרח אז אני פחות טובה? אני לא יכולה ללמוד לימוד שוק ההון? רפואה? משפטים?
אני לא מחפשת רחמים עצמיים, אני יודעת מה אני רוצה ,מה אני שווה ומה היכולות שלי.
בעזרת רצון,סבלנות ואמונה אפשר להגיע לכל מקום ולא שנה מהיכן הגעת,איפה נולדת או מאיזה מגזר אתה.
יערית

הודעהעל ידי מיקה ב ב' נובמבר 30, 2009 9:15 am

אני לגמרי מסכימה איתך..
אני חושבת שבלי קשר הגיע הזמן שלכל אחד תהיה החופשיות להיות את מי שהוא בלי מעצורים ובלי מכשולים בדרך..
כמובן שלא צריכה להיות הפרדה או הבחנה בין יוצאי עדות המזרח או יוצאי אירופה אמריקה אפריקה וכן הלאה.
כנ"ל לגבי הבחנות בין נשים וגברים.
שכל אחד יהיה מה שהוא בלי שהחברה תכפה עליו להיות משהו אחר.
זה משהו שמתחיל לעבוד עליו בכל מיני מקומות עכשיו יותר ויותר אני יודעת מהתקופה שהייתה לי עבודה בחו"ל.. אבל אין ספק שהדרך עוד ארוכה..
אני מקווה שגם ישראל תתפתח יותר לכיוון הזה.
מיקה

הודעהעל ידי נעמה ב ב' נובמבר 30, 2009 9:42 am

כן אבל זה מדהים איך כל הזמן אנחנו צריכים להזכיר לעצמנו שאין דבר העומד בפני הרצון...
כל הזמן אנחנו מרגישים שיש לנו המון מכשולים להתגבר עליהם. אם זה בגלל שאני אישה או כי אני מעדה כזו או אחרת..
גם אני כשנרשמתי ללימודי פלאש הרגשתי שזה משהו שרק בחורים עושים ואולי זה יהיה לי קשה. אבל שמתי את הסטיגמה הזו בצד וסיימתי את הלימודים בהצטיינות!
נעמה

הודעהעל ידי אפרת ב ג' דצמבר 01, 2009 8:31 am

את צודקת אנחנו צריכים להגיד לעצמנו כל הזמן שאנחנו יכולים לעשות הכל, אם יש היו נשים טייסות, או נשים שרצות לראשות הממשלה כמו ציפי, אז את יכולה ללמוד כל מה שעולה על רוחך, אם את מרגישה שאת יכולה לעשות בגרפיקה גם אם בדרך כלל גברים לומדים את זה, אז תעשי את זה, את תפתחי דלת לנשים שלא מעיזות לעשות את זה. כך הן יצאו כבר מה מטבחים
שלהן וילכו להגשים את השאיפות שלהן.
אפרת

הודעהעל ידי איה ב א' דצמבר 06, 2009 8:46 am

אני מסכימה עם אפרת.
המון נשים נשאבות לתפקיד של האמא במאה אחוז והקריירה שלהן סובבת סביב בישולים, ניקיון, כביסה, משחקים עם הילדים...
אני לא אומרת שזה לא יכול להיות מאד כיף ומספק אבל נראה לי שבשלב מסויים כל אחת תרגיש שהיא פספסה משהו בדרך.
ןשלא עשתה משהו לפיתוח האישי שלה מעבר להיותה אמא.
איה

הודעהעל ידי מיקה ב ב' דצמבר 07, 2009 9:06 am

איה אני רוצה לספר לך משהו..
כשהייתי בעבודות בחו"ל פגשתי בחורה יוצאת דופן שהשפיעה לי מאוד על דרך החשיבה שלי..
מה שהיה כל כך מיוחד בה היה זה שהיא הייתה אמא במשרה מלאה לגמרי וגם באה ואמרה לי בפה מלא- השאיפה שלי, הכי גדולה היא להיות אמא לילדים מקסימים כמו הילדים שלי.
מאז ומתמיד זה מה שרציתי יותר מהכל ולדעתי זה חשוב לא פחות מלשאוף ולהיות מנכ"ל חברה מצליחה.
אני חושבת שזה היה מיוחד מכיוון שזה גרם לי לחשוב שאולי לא כל הנשים היו רוצות גם לעשות קריירה, אולי זה משהו שהן מוסיפות לעצמן, עוד שאיפה מסוימת בגלל שהחברה שלנו מקדשת הישגיות ואם הן רוצות רק להיות אמהות אז זה לא נחשב משהו שווה כמו להיות מנכ"ל חברה למשל.
היא גרמה לי להבין שזה בסדר לשאוף להיות אמא- זו עבודה מספיק קשה גם ככה!
עכשיו אני לא אומרת שזה הדבר היחיד שכל אישה צריכה לשאוף אליו, בכלל לא. יש כאלה שזה גם בכלל לא מתאים להן להיות אמהות וגם זה בסדר. מה שרציתי רק לומר- או יותר נכון לענות על המשפט האחרון בהודעה שלך, זה שהיא הייתה אמא במשרה מלאה לוא דווקא יביא לתחושת החמצה ופספוס, כי אולי זו הייתה השאיפה הגדולה מלכתחילה.
שוב הסתייגות- לא אצל כולן ולא כל אחת אבל יש כאלו וזה לגיטימי ושאפתני! :)
מיקה

הודעהעל ידי איה ב א' דצמבר 13, 2009 1:28 pm

היי מיקה.
אני באופן אישי מאד מסכימה איתך. כי זו בדיוק היתה השאיפה הגדולה שלי בחיים - להיות אמא.
ומאז שהגשמתי את זה אין מאושרת ממני. בעלי מכניס הרבה כסף בעבודתו כחוקר פרטי כך שיש לי את הפריבילגיה להיות אמא במשרה מלאה.
ואני לא מרגישה שום פספוס או החמצה- כרגע. וזו הנקודה, שצריך להיות מודעים ולהרגיש מתי זה כבר יותר מידי ומתי צריך להוסיף גם דברים אחרים לחיים שמפתחים ויוצרים תחום עניין נוסף. מה שניסיתי להגיד בהודעה הקודמת זה שהרבה בחורות נשאבות למקום הזה של לא לעבוד, תחת התירוץ של להיות אמא וחבל. והן אלו שלפי דעתי מפספסות ובגדול! אני יודעת שביום שאני ארגיש שמשהו חסר לי אני לא אשב בשקט ואשקע. אני אקום ואחפש לי תעסוקה. גם אם זה סתם קורס קרמיקה פעם בשבוע.
איה

הודעהעל ידי אפרת ב ד' יולי 21, 2010 12:24 pm

אני שמחה שמתאפשר לך להיות אמא במשרה מלאה, אני מאחלת לך רק טוב,
אבל אני לא חושבת שזה מתאים לכולן, אני חושבת שאישה לא צריכה להעביר את חייה בבית עם הילדים,
את צריכה לפתח את עצמך אחרת תישארי תלויה בבעלך כל החיים, חבר שלי למשל עכשיו מסיים לימודי הנדסאים והוא מצא עבודה מעולה שתסדר אותו לכל החיים, את חושבת שבמידה ונתחתן אבל אוותר על קריירה? ממש לא...
אפרת

הודעהעל ידי אביטל ב ה' יולי 29, 2010 8:18 am

וטוב שכך!
למה את צריכה לוותר על קריירה?
קריירה זה לא רק בשביל להכניס כסף אלא זה גם לנשמה בשביל הסיפוק שלנו מעצמנו, בשביל שנרגיש שאנחנו עושים עם עצמנו משהו , ולא רק נרגיש- אלא שבאמת נעשה!! מעבר לזה אני חושבת שזה חשוב מאוד לעשות משהו- על מנת לא להתנוון , מוחית ופיזית.
בקיצור טוב מאוד, וגם אני ככה, בעלי היקר מתחיל לתת שירותי נוטריון , וללא ספק מדובר בעבודה מעולה ומכניסה והכל, אבל אני לא מתכוון ולו לשנייה לוותר על הלימודים שלי ועל מה שאני עושה ואוהבת.
אביטל

הקודםהבא

חזור אל ציפי לבני

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד