שלטון קפיטליסטי

שלטון קפיטליסטי

הודעהעל ידי מיקה ב ג' דצמבר 01, 2009 2:53 pm

קודם כל לפני שאשטח טענותיי אני תוהה אם אנו באמת יודעים מה זה אומר שלטון קפיטליסטי טהור.
כי עם כל הכבוד לביבי ולהנהגות הכלכליות שלו, אז אני חושבת שעוד לא התוודענו לשלטון כזה במלוא מובן המילה.
בהחלט לשלטון כזה יש בעד ונגד, אני יותר נגד אבל אני חושבת שכן יכולים להיות דברים טובים.
אני חושבת ששלטון קפיטליסטי יוביל למצב שאנשים יותר ידאגו לעצמם, בין אם זה אומר חרדים שיתחילו לעבוד ואולי גם נשים רבות ( אם ישנן כאלו שלא עובדות ).
זה יגרום לכך שכל אדם ישאף להשיג את הטוב ביותר שלו. או כמו שיורם קראוס היה בטח אומר לשאוף גבוה! ( כמו לטפס על הר) ועם שאיפות לגבוה בוודאי שהרבה אנשים יוכלו להגיע יותר גבוה מאיפה שהם.
אך עם זאת, החברה תהפוך להיות יותר מנוכרת לטעמי. אנשים יהיו תחרותיים יותר,קבלת משרה נחשקת תהיה בעצם ויתור על עוד חבר עליו דרכת על מנת להגיע למשרה זו.
מעבר לזה שאני חושבת שלא כל האנשים יכולים בסופו של דבר באמת ללכת לעבוד תמיד.
דבר נוסף שיקרה(חוץ מבמקרים יוצאי דופן רציניים )זה שהחלשים יתקבעו כחלשים וכשכבה נמוכה יותר מכיוון שהם לא יוכלו להפסיק לעבוד לשנייה לדוגמא לשם למידה מכיוון שאז פשוט לא יהיה מה לאכול. כלומר הם יישארו בעבודות "נמוכות" ומרוויחות פחות לעומת בעלי יכולת שרק יצברו יותר ויותר כוח וממון.
בגדול אני חושבת שחברה קפיטליסטית ושלטון שכזה זו טעות לחברה, מעבר לזה שעוד לא התחלתי בכלל לדבר על רווחה!!
אשמח לשמוע דעות נוספות.
מיקה

Re: שלטון קפיטליסטי

הודעהעל ידי מיקה ב ה' פברואר 11, 2010 2:13 pm

מה קורה חבר'ה?
אין פה אף אחד שיכול לענות לי?
אני צריכה לשכור חוקרים פרטיים לראות לאן כולם נעלמו?
יאללה אני מחכה לתגובות!!! 8-)
מיקה

מתנדגת לגמרי~~

הודעהעל ידי hadar ב א' יולי 25, 2010 12:42 pm

טעות איומה!! אסור שיהיה שילטון קפיטליסטי!! מה שזה אומר במילים אחרות זה שיהיו פערים חברתיים מאוד גדולים. ואנחנו נגיע למצב כמו במדינות הלא מתוקנות של דרום אמריקה והמזרח, ששם מי שנולד עני ימות עני ומי שנולד עשיר יחיה כך תמיד בהפרשים קיצוניים!
בצורה כזו ינתנו פריבילגיות לעשירים על העניים והכי גרוע השילטון יצדד בחזקים ויזניח את העניים! מוסד הלימודים הגבוהים ירד לטמיון ומי בכלל צריך תואר ראשון או שני כשיש תהיות קיומיות יותר גדולות והמשרות הנחשקות כבר ידוע למי הן שייכות!
hadar

Re: שלטון קפיטליסטי

הודעהעל ידי tamar ב ב' אוגוסט 30, 2010 5:08 pm

לאן הדרדרנו קשה לי להאמין שמחשבות כאלו בכלל עולות בכל רם בציבור.
רק מי שלא אכפת לו מהסובבים אותו יכול לדבר ככה. ואולי אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, מי מחזיק במשרות הציבור שלנו? או יותר נכון מה הם מאכילים אותנו?
tamar

חזור אל שלטון קפיטליסטי בעד ונגד

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד