גם אני ראויה!
אדוני היקר, יושב ראש וועדת פרס הנובל,ברצוני לפנות אלייך בבקשה לא שגרתית.
במחשבות לא מועטות וחיבוטי נפש עזים הגעתי למסקנה המתבקשת במלוא הענווה- כי ראוי שגם אני אמנה עם זוכי פרס נובל.
למרות שאני לא מדענית ורק סטודנטית ל לימודי עיצוב גרפי ובוגרת קורס עיצוב גרפי עיצוב גרפי קודם ללימודים הנוכחיים.
ולמה ?!
שלא כמו הנשיא אובמה, שזכה בפרס המכובד לשלום, ברצוני להמליץ על עצמי בחום דווקא לפרס בתחום הספרות. העובדות מדברות בעד עצמם
בראשי נרקם זה כמה שנים רומן אדיר ובו דמויות עמוקות אפילו קמצוץ גרעין של העלילה אשר לדעתי תציב אותי בשורה אחת עם סופרים דוגמת
דוסטוייבסקי.
הרומן עשוי להשפיע עמוקות על משנתו התרבותית של העולם כפי שהשפיע על חבריי לספסל לימודי עיצוב גרפי ואם כבר מתפשרים על פוטנצייאל , התמלאתי פליאה כאשר גם השנה נמנעתם מלפנות למריים שכנתי שתזכה לחיים ארוכיםרבת הכישורים, אשר
תרופותייה הביתיות משפרות את חייהם של דיירי הבניין כולו. לו רק היו בידה פרס נובל לרפואה, ממון ראוי ופרסום ראוי הרי שגם היא היית המשפרת את חיי כולנו .
ולמה כל זאת?! ובכן: הנשיא אובמה ראוי לפרסים בתחומים רבים: הוא ראוי לפרס הרטוריקה של שנות ה- 2000 , הוא ראוי לפרס מערכת הבחירות המוצלחת ביותר שראתה מאז שהמציאו את הדמוקרטיה, והוא אפילו ראוילפרס על חשיבה מקורית בעולם של קיבעון מדיני.
רק תחום אחד נדמה לי שהתרחק ממנו במציאות של השנה האחרונה- השלום והפוטנצייאל שמקדים אותו. בעיראק שממנה החל להשיג כוחות נהרגו השבוע יותר מ - 100 קורבנות שלום שלו, באפגניסטאן המלחמה מתעצמתובחזית האיראנית השיטות הדיפלומטיות של אובמה מקרבות את המזרח התיכון למלחמה כוללת.
אם בשבדייה רוצים לתת פרס נובל לשלום זה כי הם באמת מעוניינים בשלום, אבל ואבל גדול אולי כדאי שייתנו את הפרס דווקא למי שמוכן לעשות מלחמה- לפחות אז לא יהיה ספק ש" תקופתת הפוטנצייאלח " המדדממת תסתיים מתיי שהוא.
אז מי רצה פרס נובל ולא קיבל?! ואחת כמוני שלומדת קורס עיצוב גרפי חושבת כך מה יגידו אחרים.