האם העולם היום חושב אחרת?

Re: האם העולם היום חושב אחרת?

הודעהעל ידי יערית ב א' נובמבר 29, 2009 1:26 pm

נכון איה, נוצר הרושם שבנות צריכות לשחק בבובות בלבד ואילו הבנים צריכים לשחק במכוניות ובכל משחק שאינו נשי, הרי מה שיקרה בסופו של דבר, אנשים יסתכלו על זה בצורה אחרת.
בני האדם נוטים מטבעם ומגעל צעיר,ללכת אחרי הזרם,כמו צאן לטבח ולכן כל בת שתחליט לשחק במכוניות בעצם הולכת נגד הזרם ,כתוצאה מכך, בחברה לא יקבלו אותה בזרועות פתוחות וכך גם שאר בני האדם שמתנגדים למודל החברתי.מדוע זה כך? אין לי מושג.
למשל אחוז בני הזוג שמתגרשים היום, גבוה מאוד,איכשהו זה נכנס ''לאופנה''.האם זה אומר שגם אני צריכה להתגרש,לחתום על הסכם גירושין ?
יערית

הודעהעל ידי איה ב ב' נובמבר 30, 2009 10:15 am

היי אידית.
ההגדרה של מגדר היא ההבדל בין המינים מבחינה חברתית. ומה שניסיתי להגיד שהחברה מאד מעצבת את ההבדל הזה.
וכמו שאמרתי זה מתחיל במשחקים ששיחקנו כשהיינו ילדות וזה ממשיך בצורת הלבוש, חיקוי דמויות שרואים בטלויזיה וגם בהשגת תפקידים שגברים בדרך כלל ממלאים.
גם אני, כמוך, מאד נלהבת לראות נשים שנכנסות לנעליים של גברים!
איה

הודעהעל ידי איה ב ב' נובמבר 30, 2009 10:18 am

אה ויערית רציתי לאחל לך שלא תגיעי למצב של גירושין... זה שזה היום באופנה, לא אומר שאנחנו צריכות להגרר לזה..
חשוב להקדיש הרבה זמן והשקעה בנישואים שלנו. גם אם זה אומר ללכת לטיפול זוגי ולבצע משחקים של תקשורת זוגית וכל הכלים שיועצים משתמשים בהם...
ממש לא חייבים להגיע למצב הזה.
איה

הודעהעל ידי אפרת ב ג' דצמבר 01, 2009 9:42 am

אני חייבת לציין שאצלנו בבית לא היו הבדלי מינים כאלה, יש לי שני אחים ויאמר לזכות ההורים שלי, הם אף פעם לא קבעו את החוקים המטופשים האלה, של הבת תנקה, כולנו עזרנו בעבודות הבית בצורה שווה, היינו משחקים כדורגל ורגע אחרי בבית ברביות, (למרות שאחים שלי תמיד הרסו את הברביות בסופו של דבר), וזה לא עשה אותי גברית או את האחים שלי נשיים.
אפרת

הודעהעל ידי יערית ב ג' דצמבר 01, 2009 1:29 pm

חשיבה פרימיטיבית מביאה להרס חברתי כך אני חושבת בכל אופן.
כמובן שאני לא אמהר לחתום על הסכם גירושין איה, זה היה בהומור ציני על מנת להמחיש את האבסורד הזה שצריך ללכת אחרי הזרם ולהיגרר אחר אחרים.
אני יודעת שגם אני אנהג כמו ההורים שלך אפרת שזה גם בעצם כמו ההורים שלי.
אף פעם לא אמרו לי ''תנקי את החדר של אחיך '' תמיד היה שיוויון מוחלט, אבא שלי גם קיפל כביסה והיה מכין לנו ארוחות ערב, ארוחות צהריים היה מאוד כדאי שלא יכין , כי רוב הפעמים שזה קרה מצאתי את עצמי אוכלת המבורגר וצ'יפס במקדונלס.
יערית

הודעהעל ידי נעמה ב א' דצמבר 06, 2009 9:23 am

איזה קטע גם אבא שלי תמיד לקח אותנו למקדונלד'ס.. :)
אבל בלי קשר לעניין הבישולים שבזה באמת הוא חלש... בכל השאר אני זוכרת שתמיד הוא היה מאד מעורב.
אני חושבת שגם היינו משחקים ביחד יותר ממה ששיחקתי עם אמא שלי... אמא שלי תמיד היתה עסוקה במשהו! אבל נראה לי שבאיזשהוא מקום הנשים קצת מחפשות לקחת על עצמן יותר ולהשתלט על מטלות הבית. וזה לא משהו רע... פשוט צריך לשים לב לא להתפלא אח"כ שהגברים נדחקים הצידה..
נעמה

הודעהעל ידי מיקה ב ב' מרץ 08, 2010 2:29 pm

טוב בנות אני לוקחת על עצמי להיות המגן של הנשים באשר הן!!!!
מה זאת אומרת- אבות צריכים להיות מעורבים!! זה לא שהם -"עוזרים" לאמא בבית אלא שהם צריכים לעשות את זה, זו חובתם כמו שזו חובת האם!
זה לא- איזה נחמד מצידם הם עוזרים- זה אמור להיות זה מה שהם חייבים לעשות !!!
והרי זו בדיוק הבעיה עם ההסתכלות הזו, כי אז אומרים, שהם כן עושים כי הם משתדלים והם קצת משחקים עם הילדים כשהם חוזרים מהעבודה אחרי שהילדים כבר עשו מקלחת ואכלו ארוחת ערב, אבל בעצם מי שעושה את הכל בבית כל הזמן או רוב הזמן זו האמא וזה לא בסדר!!
מיקה

הודעהעל ידי אפרת ב א' מרץ 14, 2010 9:51 am

גם אצלנו בבית קיימת המנטליות המעוותת הזאת, אמא שלי באה מבית די פרימיטיבי, שם הבנים היו המלכים והיא לקחה את זה איתה גם לבית שלנו, אחים שלי לא מזיזים אצבע בבית בזמן שאני תמיד עוזרת, אבא שלי לעומת זאת ממש לא חושב ככה, הוא מבשל, מנקה, זורק את הזבל, הכל. הוא לא מסוגל לשבת ולראות טלויזיה בזמן שאמא שלי עובדת בבית, נכון שזאת אופנה עכשיווית לחנך את הבעל לעזור במטלות בבית אבל אצלנו זה תמיד היה, אמא שלי לא הייתה צריכה לחנך, הוא בא כבר מחונך :)
אפרת

הודעהעל ידי אביטל ב ה' מרץ 18, 2010 5:33 pm

אפרת כל הכבוד לאבא שלך!!!
אני באמת חושבת שככה זה צריך להיות, בעולם מושלם ואני בטוחה שמיקה תסכים איתי אף אחד לא היה צריך להיות המגן של הנשים וזה בכלל לא אמור היה להיות מאבק..
זה היה אמור להיות ככה מלכתחילה!
הבעיה היא שזה לא ככה והגברים כמובן נהנים מהעובדה שיש להם פריבילגיות והם לא יוותרו כל כך מהר על הזכות לא לעשות כלום בבית אז הם מנסים לשמר את זה כמה שיותר..
לא ניתן להם!!
אביטל

הודעהעל ידי hadar ב ה' יולי 22, 2010 4:25 pm

אני לומדת עכשיו תואר ראשון בפסיכולוגיה, ואחד הקורסים שהייתי צריכה לעבור השנה הוא על תולדות הנשיות. הקורס הזה מתעסק במה חשבו על נשים מימי הביניים ועד היום, אני הייתי בשוק שלפני מאה שנים (שמבחינה היסטורית זה לא כל כך הרבה זמן) מחקרים רפואיים עסקו בזה שלאישה יש מוח רופס, שהיא שליחה של השטן ותפקידה להפיל גברים בפח שישלחו גם הם לגהנום, שלאישה אסור לחשוב יותר מידי ולכן לא שלחו אותן ללמוד, ועוד דברים גרועים מזה בהרבה! ושוב אני חוזרת במחקרים רפואיים!!! אז אני חושבת שהיום יש התקדמות משמעותית.... ביחס של מאה שנה.. נקווה שמכאן זה רק ישתפר!
hadar

הקודםהבא

חזור אל מפלגת נשים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד